Casa părintească - readusă la viață printr-un design tropical minimalist!
Fiecare proiect la care am lucrat a avut o poveste aparte în care am investit multă pasiune și dedicare însă, consider că vorbesc în numele multora dintre noi atunci când spun că spațiul în care am crescut, casa părintească, ocupă un loc aparte în sufletul oricărei persoane!
Astfel, în februarie 2019, am decis că e timpul ca acest loc care, încet, încet, a căpătat un aer monoton, lipsit de gust și neprimitor, să fie readus în sfârșit la viață!
Proiectul a constituit renovarea unei suprafețe de 58 mp ce reprezintă livingul și holul casei mele părintești din Făgăraș!
Livingul înainte de proiectul de amenajare
Holul casei părintești înainte de proiectul de amenajare
Încă de la început mi-am dorit ca întregul spațiu să reflecte frumusețea și simplitatea elementelor minimaliste, în combinație cu stilul tropical, ce exprimă lejeritate, confort și un sentiment de relaxare, mai pe scurt, un loc spațios și ideal pentru reuniuni cu familia și cei dragi!
Am investit o atenție deosebită în fiecare detaliu, proiectand cu grijă orice element de design, cât și în ceea ce privește instalația termică și electrică prezente în locuință. Procesul nu a fost unul ușor, construcția casei fiind una veche și care nu a avut parte de renovări de-a lungul timpului. Prin urmare, am întâmpinat o serie de provocări care au necesitat crearea unui concept de la 0, astfel încât rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor și să reflecte stilul pe care mi l-am dorit! Acest tip de design interior este destul de rar întâlnit în țara noastră, reflectând ideea de contemporan, spațiu deschis, luminos și care creează o impresie de claritate, calm, dar și exclusivitate. Combină în mod armonios tipuri de lemn în culori calde, deschise, elemente din beton, precum și componente din fier sau aluminiu, redând astfel mixul ideal dintre rustic și modern.
Ideea principală care se află la baza designului interior este dată de crearea un spațiu echilibrat cu o ambianță organică, exprimată prin elemente specifice naturii și pădurilor tropicale.
Astfel, paleta de culori folosită variază de la nuanțe calde precum tonurile de bej și alb murdar, până la verde pastel, gri, și desigur maro, toate acestea în contrast cu nonculorile alb și negru.
În ceea ce privește tavanul, acesta a fost decorat utilizând grinzi de brad, tratate astfel încât să capete o nuanță caldă și un aspect uniform, varianta inițială fiind compusă din rigips cu spoturi încorporate.
Un alt punct de atracție este dat de scara cu aspect minimalist și structură metalică, susținerea treptelor fiind realizată cu ajutorul unei grinzi.
În centrul tuturor acestor elemente de design se regăsește amplasată o sobă cu lemne, cu un aer rustic și tradițional, dar cu o interfață modernă, achiziționată de pe site-ul Pefoc.ro.
Astfel, aceasta reprezintă elementul de bază care unește inovația elementelor minimaliste cu rusticul dat de influențele tropicale.
Așadar, cu toate că întregul proiect a reprezentat o adevărată provocare încă de la început, în special datorită faptului că acest tip de design interior și anume tropical minimalist, nu este foarte des întâlnit în zona noastră, rezultatul final a întrecut orice așteptare!
Acum, acest loc de suflet reflectă un spațiu primitor și cald, ideal pentru întrunirile de familie și pentru a găzdui crearea unor amintiri de neuitat.
I was extremely pleased to discover this site. I wanted to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely loved every little bit of it and I have you bookmarked to see new stuff on your blog.